theagreen.reismee.nl

Een bezoek aan Chiswick House Gardens

Chiswick House Gardens, ontworpen door William Kent en Lord Burlington in de jaren 1720 en 30 zijn - als geboorteplaats van de Engelse landschapsbeweging - van immens belang in de geschiedenis van de westerse kunst en cultuur. Voor de eerste keer verwijderde een tuin zich van de rechte lijnen en de formaliteit van renaissancetuinen ten gunste van natuurlijke bochten en clusters. Dit Arcadische beeld van de Engelse Tuin zou Europa en Noord-Amerika stormenderhand veroveren, zijn invloed is te zien in landschappen van Villa Reale in Italië tot Central Park, New York.


In de afgelopen 300 jaar zijn de tuinen getransformeerd van het landgoed van een groot edelman tot een openbaar park. De verschillende gebieden binnen het landgoed (hieronder beschreven) belichamen elk een verschillende historische periode en vormen samen een prachtig geïllustreerde geschiedenis van het Engelse tuinontwerp.


Het einde van de 20e eeuw was getuige van een langzame achteruitgang van het fortuin van de tuinen, toen de vergezichten overgroeiden en de paden ervan onder de spanning van meer dan een miljoen paar voetstappen per jaar worstelden. The Gardens leden onder het gespleten beheer van de site, waarbij Chiswick House werd beheerd door English Heritage en de Gardens door de London Borough of Hounslow. Zoals de meeste parken en tuinen in het hele land, zorgden afnemende budgetten van niet-statutaire gemeenten ervoor dat er minder middelen beschikbaar waren.


Gras en heggen werden doorgesneden, maar de bomen en het bos werden heel weinig gedaan. De krachtige regeneratie van zelfgezaaide bomen, na de grote storm in 1987, verhinderde dat voldoende licht de bossen binnendrong, de grondflora verstikkend en kale grond en modderige plekken achterliet.


In 2005 hebben English Heritage en de London Borough of Hounslow (hoewel nog steeds nauw betrokken) samengewerkt om de onafhankelijke Chiswick House and Gardens Trust te vormen om toezicht te houden op de regeneratie van de tuinen. Het doel van de restauratie was om het culturele en natuurlijke erfgoed van de site te onthullen en de faciliteiten voor bezoekers te verbeteren. Historische restauratie kreeg voorrang in het kerngebied rond Chiswick House en in de Italiaanse tuin (zie hieronder) aan de oostkant van de site. Ten westen van de kunstmatige rivier worden de bossen beheerd met als doel de biodiversiteit te vergroten, wordt er een weide aangelegd en zijn gebieden gereserveerd voor wilde vogels. Belangrijke veranderingen door de opvolgers van Burlington werden gerespecteerd en bewaard. Uitgebreid overleg met de huidige en potentiële bezoekers van de site was belangrijk bij het begeleiden van het project, om ervoor te zorgen dat de verbeteringen voldoen aan de behoeften van de hedendaagse bezoekers.


De overheersende ambitie was om het speciale karakter van de tuinen te herstellen, waardoor ze een bron van schoonheid, inspiratie en recreatie zijn voor bezoekers van de lokale Chiswick-gemeenschap, Londen en over de hele wereld.


Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!