theagreen.reismee.nl

Ethiopië Toeristische informatie en toerisme: topgezichten

Ethiopië biedt een nogal verfrissend gebrek aan traditionele toeristische valstrikken en de mogelijkheid om over de meeste prijzen te onderhandelen, maar biedt veel meer dan het eerste in het oog springt. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn meestal van historische en religieuze aard, met name geconcentreerd in Addis Ababa, waar zowel de St. George Kathedraal als de Kathedraal van de Heilige Drie-eenheid verblijven, voltooid in respectievelijk 1896 en 1942. Iets ouder en gelegen in Axum, aan de noordkant van Ethiopië, dateert de oude kathedraal van St. Maria van Zion en de Schatkamer uit de 17e eeuw. In Gondar en van een vergelijkbare leeftijd is het spektakel dat op de werelderfgoedlijst staat van Fasil Ghebbi, dat beter bekend is bij toeristen als de Royal Enclosure en bestaat uit het Fasilades-paleis en een reeks magnifieke kastelen. Meer informatie over Toeristische Attracties in Ethiopië.


Er zijn een aantal echt bijzondere bezienswaardigheden in Ethiopië en de meeste bezoekers vinden dat hun starre vooropgezette ideeën over deze regio van Afrika vrij onjuist zijn. Het landschap rond de Tisisat-watervallen zou niet weelderiger en minder woestijnachtig kunnen zijn, met de Blue Nile River in de kloof beneden. Verschillende oude stenen obelisken (stales) en monolieten zijn de moeite van het zoeken waard in Ethiopië, met de beste voorbeelden die worden gevonden bij Tiya en ook bij Axum, waarvan de oudste naar verluidt zo'n 5.000 jaar oud zijn. In Addis Ababa zijn er belangrijke bezienswaardigheden in de omgeving, met als meest gefotografeerde monument het Lion of Judah Monument naast het treinstation en het Menelik II-plein, waar een prominent standbeeld van de trotse stichter van de stad staat. In de stad Lalibela is de serie kerken die uitbundig uit de rotsen zijn gehouwen een lust voor het oog, met de kerk van St. George als bijzonder indrukwekkend en door velen beschouwd als het 'Achtste Wereldwonder'. Meer informatie over monumenten en monumenten in Ethiopië.


Het rijke en nogal verrassende archeologische erfgoed en de cultuur van Ethiopië zijn goed gedocumenteerd in een aantal belangrijke musea. Het Nationaal Museum van Addis Abeba is een van de meest populaire en staat bekend om zijn belangrijke 3,5 miljoen jaar oude 'hominide' skelet, dat een voorouder is van het menselijk ras van vandaag. Het nabijgelegen Addis Ababa Museum ligt aan de zuidelijke kant van het Meskel-plein en biedt informatie over de politieke en economische geschiedenis van Ethiopië. Ook in deze hoofdstad is het Volkenkundig Museum en zijn rijkdom aan religieuze schilderijen en artefacten. In Addis Alem is het Marian Museum een ander hoogtepunt en bevat verschillende Afrikaanse kostuums en schatten die ooit eigendom waren van de heersers van dit land. Meer informatie over Ethiopië Musea en Kunstgallerijen.


Een reis van twee weken in Ethiopië is nauwelijks lang genoeg om het oppervlak van de enorme hoeveelheid bezienswaardigheden en aantrekkelijke bestemmingen die moeten worden onderzocht, te bedekken, omdat rondreizen nogal tijdrovend kan zijn. Als je hier langer bent als onderdeel van een Afrikaans avontuur, dan wil je misschien een van de omringende landen bezoeken. Kenia is vooral aantrekkelijk, met de dichtstbijzijnde attracties in de vorm van de Chalbi-woestijn en de steden Marsabit en Moyale. Grenzend aan de westkant van Ethiopië, is Soedan een ander enorm Afrikaans land, met zijn stad Er Roseires op slechts 60 km afstand en de stad Kassala is iets verder. Zowel Somaliland als Djibouti zijn goed bereikbaar vanuit het oosten van Ethiopië en aan de voorzijde van de Golf van Aden. In het noorden is Eritrea en de prachtige kust van de Rode Zee iets moeilijker te verkennen. Meer informatie over Attracties in Ethiopië in de buurt.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!